aprill 04, 2011

Töötukassa koolituskaardiga saab nüüd tasuda ka ümberõppe eest

Sellest aastast saavad töötud koolituskaarti kasutada ka ümberõppeks, seni oli kaardist abi vaid täienduskoolitusele minejatel. Ümberõppe tarvis aga korraldas töötukassa koolitajate leidmiseks hankeid, mis tähendas, et teinekord tuli töötul õppima pääsemist pikalt oodata.

Töötukassa teenuste osakonna juhataja Kadri Lühiste sõnul tähendabki asjaolu, et ümberõppe eest saab tasuda koolituskaardiga eelkõige töötute kiiremat pääsu koolitusele.
Ümberõpet pakub töötukassa juhul, kui tööotsimise tulemusel on selgunud, et töölesaamiseks on vaja omandada uus eriala. Selle otsuse teevad töötu ja tema konsultant üheskoos. Oluline on, et see valdkond, milleks ümberõpet taotletakse, tulevikus ka tööd ja leiba annaks.
Niisuguseid piiranguid, mis tuleneks töötu varasemast haridusest või selle puudumisest või töökogemusest, koolitusele pääsemisel ei seata. Iseasi on koolitustega, mis eeldavad teatud haridustaset – näiteks vähemalt keskharidust. Ka ei saa koolituskaardiga osaleda üldjuhtimise ja üldisi sotsiaalseid oskusi või isikuomadusi arendavatel koolitustel.

Ümberõpe kestab keskmiselt pool aastat
Koolituskaardiga saab tasuda kuni 959 eurot maksva koolituse eest.Loe lisaks: SIIT