aprill 19, 2011

MÄRKA JA TUNNUSTA!

Me õpime igal sammul, iga päev, kogu elu. Paljud inimesed on õppimise toel leidnud elus pidepunkti, millest raskel hetkel kinni haarata, ja julguse, mille toel kannapööre teha. Nad on leidnud oma ellu uued võimalused, uue mõtteviisi, võib-olla ka uue töö ja uued sõbrad. Nad on tihti ületanud raskusi. Need õppimise usku inimesed on siinsamas, meie keskel. Küllap olete nõus, et neid tuleb märgata ja tunnustada, sest sageli on nad ise tagasihoidlikud ega kipu oma saavutustega hooplema.
Tartumaa aasta õppija 2010, Unicorn Marketing OÜ disainer Virje Pärtin on oma õppimisest rääkides öelnud järgmist: „Minul tuli teadmine, mida tegelikult tahan alles hiljem ja selle äratundmiseni jõudmiseks on minu meelest vaja erinevaid asju proovida. Olin küll õppinud muusika- ja lauluõpetajaks, kuid leidsin end hoopis kunstis. Täiskasvanuna õppida on mõnus, õpid ju iseendale!“
Aita Sinagi leida inimesi, kelle õpijulgus on seda väärt! Kandidaadi võib tunnustamiseks esitada igaüks ja tunnustamist väärib igasugune õppimine, ka väljaspool formaalharidussüsteemi. Selleks, et 7. -14. oktoobrini juba 14. korda toimuval täiskasvanud õppija nädalal oleks taas võimalik tublide inimeste saavutuste üle rõõmu tunda, tuleb tegutseda juba nüüd. Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustame traditsiooniliselt neljas kategoorias:
• aasta õppija,
• aasta koolitaja,
• aasta koolitussõbralikum organisatsioon,
• aasta koolitussõbralikum omavalitsus.

Esitamise vormid ja regelemendi leiad: www.andras.ee/tunnustamine ja esitamiseks on aega kuni 15. juunini. Täidetud vormi võid saata ka Tartumaa täiskasvanud õppija nädala koordinaatorile, kelleks on Astrid Hallik (astrid.hallik@rahvakultuur.ee).

Märkame ja tunnustame üksteist!
Külliki Steinberg
Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras projektijuht