mai 18, 2010

Kõrghariduse katkestanute haridustee jätkamine

TULE - programmi abiga saavad kõrgharidusteed tasuta jätkata need, kes on oma õpingud katkestanud õppeaastatel 2003/2004 – 2008/2009 ning kellel on läbida mitte rohkem kui pool õppekavast. Õppekava läbimise mahu väljaselgitamisel on abiks VÕTA ehk varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamine.
Programmist rahastatavate õppekohtade arv erinevates valdkondades lähtub riikliku koolitustellimuse jaotusest. Aastatel 2010 – 2013 on kavas vastu võtta kuni 800 üliõpilast arvestusega, et neil on õpingute lõpetamiseni jäänud pool õppekava nominaalkestusest. Juhul, kui lõpetamiseks kulub vähem aega, siis on selle arvel võimalik vastu võtta rohkem õppureid.
Kahe kuu jooksul programmi vastuvõtmisest kinnitatakse 2010. a eelarve ja täpsem tegevuskava. Programmis osalevate õppeasutustega sõlmitakse lepingud, kus lepitakse kokku vastuvõetavate üliõpilaste arv ja õppevaldkonnad. Üliõpilaste vastuvõtmise korra kehtestab õppeasutus arvestades programmi nõudeid.
Vastuvõtuinfot saab koolide õppeosakondadest ja peatselt ka nende kodulehekülgedelt.
Haridus- ka Teadusministeeriumil on kavas programmi tutvustamiseks korraldada kevade jooksul teavituspäevi Tartus ja Tallinnas ning jagada teavet programmi kohta meedia vahendusel.

Lisainfo leiate SIIT